Wednesday, January 10, 2007

Long Ji

Vanuit Yangsho zijn we vertrokken naar Long Jimet een toeristenbus, een busrit van vier uur. We kozen ervoor om ons af te splitsen van de eigenlijke tour en een wandeling in het rijstterassen landschap te maken. Long Ji is een dorpje in de bergen dat al eeuwen rijst en groenten verbouwd op de steile hellingen. Zeshonderd jaar geleden zijn ze begonnen met het omvormen van het berglandschap naar een bewerkbaar landbouwgebied. De rijstterassen volgen de vorm van de berg. Het cultuurlandschap is een prachtig schouwspel van lijnen en kleuren. In het winterseizoen wordt er alleen geen rijst verbouwt, dus het aanzicht kan nog mooier zijn. Wij hadden echter wel een heel rustige wandeling, niet gestoord door hordes toeristen die in de zomer komen. In het dorp lijkt de tijd stil te hebben gestaan, met de hand wordt hout bewerkt en huizen/hotels gebouwd. De paarden, koeien en ezels lopen over steile paden van het land naar de stal in het dorp. De liefglimlachende vrouwen met lang haar, dat ze niet knippen (wassen ze met rijsthaar)

wordt vervolgt, de boot vertrekt bijna. Vanuit Chong Qing ga ik een driedaagse boottocht naar Yichang, oa three gorges dam aanschouwen.

gegroet

2 comments:

Anonymous said...

He Jan!
Was op marlise haar blog en kwam zo terecht bij de jouwe. Erg leuk om te lezen! China lijkt me id een prachtig land.
Geniet van je reis! (zorg dat je geen wilde buffels tegenkomt :-)of andere enge beesten)
Groetjes
Anne

Anonymous said...

Hoi Jan,
Ik ben op het moment aan het leren over de lief glimlachende exotische Aziatische vrouwen. En over witte mannen die die identiteit graag zou houden...

kus
Marlise